8 Åžubat 2011

"Defne Joy’la ilgili rapor yok"

Defne Joy Foster’ın ölüm nedeni üzerine çeÅŸitli iddialar ortaya çıkıyor. Sunucunun, solunum yetmezliÄŸinden ölmediÄŸi, kanında uyuÅŸturucu olabileceÄŸi söyleniyor.

Konuyla ilgili ntvmsnbc’ye konuÅŸan Adli Tıp yetkilileri; Defne Joy’un ölümü ile ilgili henüz bir raporun olmadığını söylediler. Åžu ana kadar bir rapor çıkmadığı, 5 – 6 hafta içerisinde bir rapor hazırlanacağı ve bunun da savcılığa teslim edileceÄŸi açıklandı.  Adli Tıp yetkilileri ayrıca bugüne kadar ölüm nedeni ile ilgili yapılan haberlerin tamamen duyumlara dayandığını, kendilerinin açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Defne Joy Foster'ın ölüm nedeniyle ilgili haberler karşısında sessizliğini bozan Adli Tıp Kurumu, ünlü sunucunun ölümüyle ilgili henüz bir rapor hazırlanmadığını açıkladı.



SEVÄ°L ATASOY DA BÄ°LGÄ° VERDÄ°
Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy da ntvmsnbc’ye konuyla ilgili bir açıklamalarda bulundu. Atasoy, Adli Tıp’ta ilk yapılan analizlerden birinin tarama testi olduÄŸunu ve burada belli baÅŸlı uyuÅŸturucuların arandığını belirtti.

Atasoy, “NIDA5 denen bu taramada kokain, eroin, esrar gibi belli baÅŸlı uyuÅŸturucular aranır. Bu belli gruplardan biri yoksa, uyuÅŸturucu bulunmadı denir. Ancak diÄŸer uyuÅŸturucu çeÅŸitlerinin aranmasına devam edilir” dedi.

Atasoy ölüm sebeplerinin bazen aşırı alkol bazen de başka sebepler olabileceğini, bunun için vücuttan alınan kan ve bazı parçaların üzerinde haftalar süren testler yapıldığını belirtti.

Ölüm nedeninin ne olduÄŸunun bulunmasının baÅŸlangıç olduÄŸunu ifade eden Atasoy daha sonra Adli Tıp’ın bu nedeni bir temele dayandırmaya çalıştığını anlattı.

Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Solunum yetmezliÄŸi dendikten sonra nelerin solunum yetmezliÄŸini tetiklediÄŸi araÅŸtırılır. Bu alkol de olabilir, kullanılan baÅŸka bir madde de. Sonuçta bir sebep bulunur. Ancak bir de negatif otopsi vardır. Ölüm nedeni bulunamaz. O zaman da altta yatan sebep bulunamadı denir.”